Crveni krst Prnjavor: U toku zimske humanitarne aktivnosti

0
382

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru završila je podjelu 73 humanitarna paketa socijalno ugroženom stanovništvu na području ove opštine, koje im je donirao republički Crveni krst, potvrdio je Srni radnik ove organizacije Bojan Šipragić.

Šipragić je napomenuo da tradicionalna humanitarna akcija “Pomozite da pomognemo” nije održana zbog epidemiološke situacije sa virusom korona, što je nadomješteno doniranom pomoći iz Crvenog krsta Republike Srpske.

“Ove godine trebali smo imati 17. Akciju `Pomozite da pomognemo`, ali nam je na sastanku sa direktorima srednjih škola preporučeno da zbog trenutne situacije ne angažujemo volontere. Sa druge strane, dobili smo donaciju republičkog Crvenog krsta, tako da naši korisnici nisu ostali uskraćeni za ovaj vid pomoći”, rekao je Šipragić.

On je podsjetio da će od 15. do 21. decembra, u Nedjelji solidarnosti, biti aktivan telefonski broj 1416 za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu Republike Srpske, cijena po pozivu je 1 KM, a dio prikupljenih sredstava dobiće i Crveni krst u Prnjavoru.

“Tokom Nedjelje solidarnosti pozvaćemo i privrednike da nam se svojim donacijama pridruže u humanitarnim aktivnostima, da zajedno pomognemo socijalno ugroženima u ovim zimskim mjesecima”, rekao je Šipragić.

Planom rada Opštinske organizacije Crvenog krsta u Prnjavoru će 29. decembra biti organizovana završna godišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

/SRNA/

PODIJELI