Čubrilović: Doboj i Banjaluka sada su politički bliži

0
271

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da su Doboj i Banjaluka sada bliži politički i saobraćajno, te da očekuje da će zahvaljujući tome biti unaprijeđen razvoj dobojskog realnog sektora.

“Nadam se da će ta saradnja biti nastavljena u još većem kapacitetu, a u interesu građana Doboja i Republike Srpske”, rekao je Čubrilović novinarima u Doboju nakon sastanka sa poslanikom u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obrenom Petrovićem i nezavisnim kandidatom za dobojskog gradonačelnika Borisom Jerinićem.

Čubrilović je naglasio da Jerinić, koji je mlad, ali sa velikim iskustvom i novom energijom, ima podršku njegove političke opcije, a imaće i Vlade Republike Srpske i njenih institucija za realizaciju projekata.

On je za 22. decembar najavio formiranje osnivačke skupštine nove stranke centra, desno orijentisane, nacionalno opredijeljene, na već dokazanim principima i osnovama za razvoj Srpske.

Čubrilović je najavio i da će na sljedećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske biti izabran predsjednik Vlade Srpske i njegov kabinet, te usvojena ekonomska politika da bi već na sljedećoj sjednici bio usvojen budžet Srpske.

Jerinić je zahvalio Čubriloviću za podršku, ističući da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, blisko sarađivati i sa pristalicama Čubrilovićeve političke opcije.

“Naši ciljevi su nova bolnica, sportska dvorana, zaštita grada od poplava, kružni tokovi”, naveo je Jerinić, koji za realizaciju najavljenog očekuje podršku poslaničke većine u Narodnoj skupštini Srpske, Vlade Srpske, te institucija BiH.

Petrović je rekao da je Čubrilović dokazani prijatelj grada Doboja, što je bio i kao ministar saobraćaja i veza Srpske, te da očekuje njegovu, kao i podršku predsjednika Srpske, Vlade Srpske i institucija BiH u realizaciji projekata ove lokalne zajednice.

Petrović je istakao da će, prema dogovoru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, ova lokalna zajednica imati ministra u novoj vladi Srpske, napominjući da nije važno iz koje političke opcije dolazi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here