Čubrilović: Parlament RS u funkciji potpune zaštite ljudskih prava

0
216

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubriović izjavio je, povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava, da je parlament Republike Srpske u funkciji potpune zaštite ljudskih prava i sloboda, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, konvencijama i Deklaracijom Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima.

On je poručio da je zaštita ljudskih prava i sloboda u osnovi ustavnog, pravnog i političkog sistema Republike Srpske koja je u potpunosti posvećena ostvarivanju prava i sloboda svakog čovjeka i građanina Republike Srpske.

“Kao savremeno i demokratsko društvo, uspostavljeno na principima vladavine prava i jednakosti svih građana pred zakonom, moramo biti posvećeni ostvarivanju ljudskih prava i sloboda svih, posebno najugroženijih kategorija i manjinskih zajednica, nezaposlenih, djece i omladine”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da najviša zakonodavna institucija štiti građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čovjeka – od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost i socijalnu sigurnost svih građana Republike Srpske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here