Čubrilović: Sankt Peterburg nam je, poslije Beograda, najbliži grad

0
630

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, danas je prisustvovao svečanom prijemu u Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga povodom obilježavanja 315. godišnjice Sankt Peterburga.

Tom prilikom upriličen je sastanak predsjednika Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslava Makarova i Čubrilovića, kojem su prisustvovale delegacije dva parlamenta.

Makarov se zahvalio Čubriloviću što je svojim prisustvom uveličao proslavu godišnjice Sankt Peterburga. On se ovom prilikom zahvalio i na velikom prijateljstvu Republike Srpske prema Sankt Peterburgu i Ruskoj Federaciji.

Makarov je na sastanku istakao da Ruska Federacija čvrsto stoji uz Republiku Srpsku i da u to niko ne treba da sumnja.

Čubrilović zahvalio se Makarovu na pozivu da delegacija Narodne skupštine prisustvuje ovom važnom događaju – proslavi 315. godinjice Sankt Peterburga.

“Imamo čast da prisustvujemo ovoj fascinantnoj svečanosti, kao i brojnim manifestacijama koje su je pratile. Poslije Beograda, nama je Sankt Peterburg najbliži grad na svijetu i nadam se da će tako ostati i u buduće”, rekao je Čubrilović.

On je naglasio da su odnosi administracija dva parlamenta odlični, te da je veoma zadovoljan dinamikom saradnje dva parlamenta u skladu s potpisanim Protokolom i da očekuje unapređenje saradnje između Republike Srpske i Sankt Peterburga u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske zahvalio se Ruskoj Federaciji na politički korektnom stavu prema Bosni i Hercegovini i podsjetio da je na teritoriji Republike Srpske, u znak te zahvalnosti, izgrađen spomenik Vitaliju Čurkinu, nekadašnjem ambasadoru Ruske Federacije u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

“Nijedan predstavnik Republike Srpske neće dozvoliti da Bosna i Hercegovina uvede sankcije Ruskoj Federaciji”, kazao je Čubrilović.

Predstavnici dva parlamenta su, nakon sastanka, razmijenili poklone. Čubrilović je poklonio Makarovu ikonu Svetog Stefana, zaštitnika Republike Srpske, a razgovor su nastavili na radnom ručku.

Ovom prilikom, Čubrilović se upisao u Knjigu utisaka u Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga u koju se upisuju počasni gosti.

 

(Nezavisne)

PODIJELI