Čubrilović: Ukrajinci kao nacionalna manjina uživaju sva prava, posebno u Prnjavoru, Prijedoru i Banjaluci

0
1050

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Banjaluci da je parlament Srpske opredijeljen za reformske procese, napredak i poštivanje ljudskih prava, uvažavajući međunarodne standarde.
U razgovoru sa nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Oleksandrom Levčenkom, Čubrilović je naglasio da Ukrajinci, kao nacionalna manjina u Republici Srpskoj, uživaju sva prava, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta Srpske.

“Ukrajinici imaju sva prava u skladu sa Ustavom, zakonom i međunarodnim aktima. Zastupljeni su u skupštinskom tijelu Savjeta nacionalnih manjina, a učestvuju u političkom, naučnom, kulturnom, te ukupnom životu Republike Srpske, posebno u Prnjavoru, Prijedoru i Banjaluci”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović i Levčenko razgovarali su o položaju ukrajinske manjine u Republici Srpskoj, kao i o planovima Ukrajine da u Banjaluci otvori počasni konzulat.

Oni su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i Evropi, uključujući i konfliktna područja, navodi se u saopštenju.

PODIJELI