Čubrilović umjesto Novogodišnjeg prijema donirao sredstva

0
238

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, umjesto novogodišnjeg prijema za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života, i ove godine, odlučio je da sredstva donira u humanitarne, obrazovne i socijalne svrhe.

Predsjednik Čubrilović donirao je sredstva za podršku neprofitnim udruženjima i organizacijama čije je područje djelovanja u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, a koja se bave humanitarnim, socijalnim i obrazovnim aktivnostima.

Sredstva su odobrena sljedećim udruženjima: Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka, Savezu udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske – „Savez Menerali Republike Srpske“, Udruženju „Mrvice“, Srpskom pjevačkom društvu „Sloga“ Sarajevo, Dječjem vrtiću „Majka Hrabrost“, Drvar, Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar sarajevski“.

Sredstva su odobrena i Šahovskom savezu invalida Republike Srpske, Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Pale, te Udruženju omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“ iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović uplatio je dio sredstva i u okviru humanitarane akcije „S ljubavlju, hrabrim srcima“.

„Mi smo i ove godine odustali od organizacije novogodišnjeg prijem u Narodnoj skupštini i odlučili da određenom donacijom pomognemo rad udruženja i organizacija kojima je potrebna podrška šire društvene zajednice“, rekao je predsjednik Čubrilović.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović upriličiće novogodišnji prijem samo za predstavnike medijskih kuća koji prate rad Narodne skupštine.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here