Čubrilović: Vlada pokazala snagu i hrabrost

0
525

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Vlada Srpske pokazala snagu i hrabrost da u teškom vremenu, koje diktira pandemija virusa korona, uđe u proces povećanja plata svim radnicima u Republici Srpskoj.
Čubrilović kaže da o kvalitetu predloženih rješenja govori podatak da ih je parlament usvojio jednoglasno, odnosno da niko ni od opozicije nije glasao protiv ili bio suzdržan.

– Rijetko se dešava, ne samo u ovom, nego i u svim ostalim parlamentima, da se jednoglasno donese jedna takva odluka, što znači da je posao dobro urađen – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Komentarišući posebnu sjednicu Narodna skupštine, koja je održana juče a na kojoj je usvojen set zakona za povećanje plata, Čubrilović je poručio da je pokazan visok stepen jedinstva.

On je izrazio nadu da će u budućem periodu biti još više ovakvih poteza i odluka koje omogućavaju bolje uslove za život građana Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske je jednoglasno, po hitnom postupku, usvojila set zakona kojima se plate u zdravstvu povećavaju za šest odsto, a radnicima u prosvjeti, upravi i Ministarstvu unutrašnjih poslova pet odsto.

RTRS

PODIJELI