Čuda na grobu patrijarha Pavla: Zabilježeno 20 slučajeva čudesnih iscjeljenja

0
787
Prije deset godina upokojio se omiljeni srpski patrijarh Pavle. Dan uočio godišnjice, u manastiru Rakovica, na grobu neprežaljenog patrijarha, zatekli smo vernike koji su došli da mu odaju počast, a koji vjeruju da se na njegovom grobu događaju čuda!

Mnogi dolaze na njegov grob da se mole, u nadi za izliječenjem, u želji za potomstvom i rješavanjem problema. Nekim vjernicima su molitve zaista pomogle, a bilo je i onih koji su se izliječili od najtežih bolesti.

O tome svjedoči i Mirjana Barišić iz Zemuna, koja već deset godina pomaže manastiru Rakovica i koja potvrđuje da se na mjestu gdje patrijarh Pavle počiva osjeća poseban mir.

Svetac koji je hodao

“Čula sam razne priče o isceljenju, to su za mene čuda. Mnogima su molitve patrijarhu Pavlu pomogle, on i jeste bio čudo. Jedan dečko iz Resnika bio je paralizovan, bio je i u bolnici, ali kako je došao ovdje na grob patrijarha da se moli, on je prohodao! Još uvijek teško hoda, ali veruje da mu je on pomogao”, priča nam Mirjana.

Kaže da to nije jedino čudo, kao i da je čula za 20 slučajeva iscjeljenja.

“Pavle je bio svetac koji je hodao, zaslužio je da i zvanično bude proglašen za sveca, zaslužio je to još onog trenutka kada je došlo pola miliona ljudi da mu se pokloni”, ističe ona.

Molitve patrijarhu Pavlu pomogle su i Milanki Martić iz Kneževca, koja je čak i lično poznavala patrijarha Pavla.

– Želudac mi je bio loše i pritisak, ali otkako dolazim ovdje, ja sam bolje, zahvaljujući Bogu i patrijarhu Pavlu ja sam dobro. Lijekove više ne pijem. Čak mi je i lijevo uvo krvarilo i molitve Pavlu su pomogle. On je bio naš živi svetac, pomogao je mnogima, čak i nakon upokojenja. Jedan dječak je bio bolestan od raka, a njegovi baba i djeda su dolazili ovdje da se mole, a dečak, koji sada ima osam godina, ozdravio je. Ima dosta njih koji nisu mogli da hodaju, pa su prohodali, nerotkinje su uspele da dobiju potomstvo, ovo mesto je bolje od bolnice – priča nam u dahu Milanka i nastavlja:

Bio uz narod

“Inače sam iz Prištine, poznavala sam patrijarha Pavla, on je bio u Gračanici. Bio je na Kosovu i Metohiji uz svoj narod kad je bilo najteže, nije se odvajao od nas, bodrio nas je i molio da ne napuštamo ognjišta. Pričao je kako je bolje da se sklonimo negdje i sačuvamo glavu, ali da ne prodajemo domove, jer će doći vreme da se vratimo. Kajem se što ga nisam poslušala”!

Beograđanka Ružica Mravić dolazi na grob pokojnog patrijarha Pavla jednom mjesečno i kaže da je Pavle nezamjenljiv:

“Imam problem sa očima i očni pritisak, otkako sam počela ovdje da dolazim, bolje mi je”.

PODIJELI