Ćulum i Galić o unapređenju saradnje

0
319

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i novoimenovani direktor Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Darko Ćulum saglasili su se da je unapređenje saradnje primarni cilj policijskih agencija u BiH, kako bi se što učinkovitije djelovalo protiv svih oblika kriminala.

Tokom susreta bilo je riječi o stanju na granici, situaciji sa nezakonitima migracijama, te o zajedničkim aktivnostima ove dvije policijske agencije, među kojima su i operativne akcije koje se realizuju sa ciljem sprečavanja krijumčarenja ljudi, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Galić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Sipom , te istakao važnost njenog nastavka.

– Granična policija BiH godinama se sistematski bori sa nezakonitim migracijama. Od početka godine, spriječeno je više od 7.000 osoba od pokušaja ilegalnog prelaska granice BiH i takvih pokušaja svakim danom sve je više. Podrška Sipe, kao i drugih policijskih agencija, neophodna je da bi se kvalitetnije zaštitila granica – istakao Galić.

Galić je poželio Ćulumu dobrodošlicu i uspjeh na novom radnom mjestu, te ga upoznao sa trenutnim aktivnostima Granične policije BiH.

/Srna/

PODIJELI