Cvijanović čestitala Božić vjernicima katoličke vjeroispovijesti

0
299

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas božićnu i novogodišnju čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH i poželjala da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj za obnovu i jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i praštanja.

– Neka božićne poruke mira, radosti, ljubavi i nade u bolju budućnost, ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika, bude snažan podsticaj da obnovimo i ojačamo međusobno uvažavanje, razumijevanje i praštanje – navela je Cvijanović u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i redovništvu.

Ona je pozdravila vjernike katoličke vjeroispovijesti radosnim pozdravom – Čestit Božić i blagoslovena Nova 2021. godina!

– Uz najbolje želje da predstojeće praznike, okruženi svojim najmilijim, provedete u duhovnom miru, zdravlju i sreći – navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Cvijanović je povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, u ime građana Srpske i u svoje ime, uputila iskrene čestitke nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednice Srpske.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

/RTRS/

PODIJELI