Cvijanović: Migrantska kriza došla do tačke do koje nije smjela

0
344

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u intervjuu za Srnu da kada je riječ o migrantskoj krizi u BiH je došlo do tačke do koje se nije smjelo doći i da se situacija zakomplikovala.

– To je problem i opterećenje, posebno za mjesta gdje su migranti stacionirani. I dalje ostaje pitanje kako oni dolaze ovdje. Šta s njima raditi u finansijskom, ekonomskom, socijalnom, zdravstvenom i svakom drugom smislu i koliko je moguće da se ovdje zadržavaju? Situacija je komplikovana jer se mnogo toga moglo uraditi u prethodnom periodu, a nije rješavano jer je postojalo pogrešno upravljanje migrantskom krizom. Preneraženi smo time što se dešava, ali, s druge strane, mislim da se problem treba rješavati drugdje – ocijenila je Cvijanović.

Ona smatra da je veoma teško predvidjeti šta će biti u budućnosti jer je problem migranata daleko veći nego što se činio u početku i dodaje da se plaši da je u toku eskalacija na koju su svi iz Republike Srpske upozoravali.

– Srpska ostaje pri stavu da na našoj teritoriji neće biti stacioniranja migranata, migrantskih kampova i naselja jer to ne možemo ekonomski, finansijski i na svaki drugi način da podnesemo… Imamo dovoljno svojih problema. Žalim što su migrantska kretanja počela iz nekih političkih razloga i vođenjem ratova na nekim prostorima – rekla je Cvijanović.

/Srna/

PODIJELI