Cvijanović: Nabavka novih automobila neophodna

0
521

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je nabavka novih vozila za potrebe kabineta predsjednika neophodna jer automobili moraju biti bezbjedni.

Cvijanovićeva je navela da bi jedan od automobila, kojima raspolaže kabinet predsjednika, trebalo da bude stavljen na raspolaganje nevladinom sektoru, nakon što dostavi zahtjeve.

“Nekoliko tih automobila će svakako ići na licitaciju. Prema tome, smatram da je nabavka /novih vozila/ normalna, iako djeluje mnogo kada čujete koliki je to iznos, ali, prosto, postoje određena pravila. Morate imati sigurne automobile”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Podsjećajući na vrijeme kada je obavljala funkciju premijera Srpske, Cvijanovićeva je rekla da tada niko nije pitao zašto je automobil koji je koristila bio star deset godina i kvario se bezbroj puta.

Kabinet predsjednika Republike Srpske raspisao je tender za kupovinu pet novih službenih vozila procijenjene vrijednosti 655.200 KM.

Cilj izmjena Krivičnog zakonika poštovanje Ustava i zakona

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da cilj izmjena Krivičnog zakonika Srpske nije disciplinovanje političara i izabranih funkcionera, već da svako u institucijama Republike Srpske i na nivou BiH poštuje ono što je propisano Ustavom i zakonima.

Cvijanovićeva je naglasila da je totalno pogrešna interpretacija da izmjene Krivičnog zakonika podrazumijevaju krivičnu odgovornost za neposlušnost političara i funkcionera prema vlasti u Srpskoj.

“Priča kako neko nekoga treba da sluša apsolutno nije tačna. To je mnogo ozbiljnija stvar, a to znači da se svi mi, bez obzira da li smo u institucijama Srpske ili na nivou BiH, moramo ponašati u skladu sa onim što su predvidjeli Ustav i zakoni”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, to je način da bude spriječeno da neko preuzima na sebe vanustavne obaveze ili da se odriče nadležnosti koje pripadaju Srpskoj.

“Pojedinac ili neko ko je izabran u institucije ne može preuzimati takve stvari na sebe i raditi mimo Ustava i zakona. To su ozbiljne stvari. Nije uopšte pitanje da li će neko nekoga slušati jer svi mi moramo da se pridržavamo onoga što piše u Ustavu i zakonu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se za više detalja u vezi sa izmjenom Krivičnog zakonika treba obratiti Ministarstvu pravde koje priprema te izmjene.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here