Cvijanović: Potrebna stabilnost i na lokalnom nivou (FOTO)

0
323
Predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović održala je danas u Prnjavoru sastanak sa rukovodstvom ove opštine.

Istakla je da opština Prnjavor predstavlja primjer dobre saradnje lokalne i republičke vlasti.

Pohvalila je rad opštinske uprave, te obećala i da će naredne godine zajedno raditi na projektima.

– Politička situacija pvdje je pohvalna, jer u vrijeme političkih izazova treba nam stabilnost i na lokalnom nivou. Dobri su rezultati, budžet stabilan, a stabilna opština znaci i stabilnu Eepubliku.  Sve što je evidentirano kao prioritet u putnoj infrastrukturi i u školama, biće realizovano – naglasila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Darko Tomaš naveo je da su analizirani projekti koji su realizovani u posljednje dvije i po godine.

– Prošle godine republičke institucije u projekte  su uložile milion i po KM, pretprošle dvije, ove godine preko milion maraka – rekao je Tomaš.

Tomašev mandat je najveći ivesticioni mandat u Prnjavoru.

Cvijanovićeva u Prnjavoru (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva u Prnjavoru (Foto: RTRS)

– Danas smo nastojali dogovoriti prioritete sa Vladom, kao što su rekonstrukcija puteva. I infrastruktura u osnovnim skolama su prioriteti kako bi se se mladima dala prednost. U toku je izgradnja putne infrastrukture uz podršku republičkih institucija – istakao je Tomaš.

Najznačajnija investicija u prošloj godini je završetak dionice auto-puta “9. januar”.

– U posljednih godinu dana šest privredih subjekata našlo je mjesto u Industrijskoj zoni, a jedan od njih je pred otvaranje. Zbog auto-puta Prnjavor je jedna od poželjnijih opština za investicije – istakao je načelnik Tomaš.

Razgovarali su o projektima za sljedeću godinu,

– Јedan od njih je energetska efikasnost u Domu zdravlja vrijedan oko pola miliona KM. Isti projekat je ranije urađen i u osnovnim školama i koštao je 700 hiljada maraka. Biće novih projekata i u narednom periodu, a podrška vlasti neće izostati – zaključio je Tomaš.

Sastanku je prisustvovo i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

U opštinskoj delegaciji bili su zamjenik načelnika opštine Slaviša Milanković, predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Suzana Švraka i šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Dražen Mikić.

PODIJELI