Cvijanović: Srpska ima mehanizme da zaustavi sve neadekvatno usvojeno

0
294

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, komentarišući preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pri usvajanju budžeta zajedničkih institucija, da BiH ponovo pokazuje sve nedostatke, ali i istakla da Srpska ima mehanizme da zaustavi sve što se usvoji na neadekvatan način.

“Mi idemo naprijed, razvijamo Srpsku i nemamo više vremena da se gnjavimo sa svim onim što se dešava na nivou BiH, ali imamo mehanizme da zaustavimo mnoge stvari”, poručila je sinoć u Mrkonjić Gradu Cvijanovićeva.

Ona je novinarima rekla da se ovaj njen stav ne odnosi samo na Predsjedništvo BiH i način na koji se tamo funkcioniše po nekom parcijalnom pitanju.

Cvijanovićeva je naglasila da je BiH postala apsolutno neproduktivna sredina koja je pokazala sve najgore o sebi u svakom mogućem pogledu kroz političke igre, uslovljavanja, izmišljene teme, neproduktivnost, neefikasnost…

Ona je dodala da je Srpska, sa druge strane, stabilna republika koja ispoljava sve ono što su njena sjajna, obilježja.

“Komična je ta potreba da oni brane BiH, da sa svakim ulaze u sukob zbog navodne potrebe da se brani BiH, a da u suštini nisu u stanju da učine ništa za BiH, njene građane, zbog toga se mi danas nalazimo u ovakvom stanju”, kaže ona.

Cvijanovićeva je poručila da je budžet parcijalno pitanje, te da postoje mehanizmi da se zaustavi sve što se donese na neadekvatan način.

“Ali nije ovdje samo stvar u budžetu, ovdje je stvar u tome kako funkcionišu institucije”, istakla je ona.

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH u srijedu, 31. jula, usvojen je budžet institucija BiH, tako što je Dodik preglasan i nije prihvaćen njegov prijedlog da se prvo formira Savjet ministara, a da se onda ide sa budžetom.

(Srna)

PODIJELI