Cvijanović: Srpska opredijeljena da ulaže u bezbjednost svojih građana

0
251
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Srpska opredijeljena da stalno ulaže u bezbjednost građana i njihove imovine i da zbog toga jača svoje bezbjednosne kapacitete.

Cvijanovićeva je istakla da uspostavljanje Јedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavlja doprinos stabilnosti i bezbjednosti Srpske.

– Kakvu god inicijativu da pokrenete u Srpskoj uvijek nailazite na osude, kritike, galamu i histeriju koja dolazi iz Sarajeva. Mi na to ne treba da obraćamo pažnju. Naša policija i MUP jesu i treba da budu sposobni da sarađuju sa svima unutar BiH, u regionu, ali i na širem planu da bi doprinosili stabilnosti ne samo naših građana, nego i rješavanju regionalnih bezbjednosnih pitanja – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

Prema njenim riječima, pripadnici policije Srpske učestvovali su u brojnim međunarodnim akcijama i uvijek dobijali pohvale za svoj rad i doprinos.

– To će biti nastavljeno i u budućnosti. Našim građanima je važno da imaju jaku i opremljenu policiju i zbog toga je Vlada ulagala znatan iznos novca u opremu, osposobljavanje centara kao što je ovaj u kojem se danas nalazimo, povećanje plata i druga pitanja, a to ćemo nastaviti da radimo. Uvijek je postojala veza našeg naroda i policije i otuda i dolazi podrška da stalno unapređujemo naše kapacitete – naglasila je Cvijanovićeva.

U Centru MUP-a Srpske za obuku u Zalužanima kod Banjaluke danas je svečano prvi put postrojena Јedinice žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica MUP Srpske koja je formirana radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine. rtrs

PODIJELI