Cvijanović: Srpskoj dobro i kad BiH ne funkcioniše

0
269

Blokada izbora Savjeta ministara BiH ne šteti Republici Srpskoj i ona u praksi može da funcioniše i bez BiH, izjavila je predsjednica RS Željka Cvijanović.

Ona je za “Večernje novosti” rekla da je, godinu dana poslije izbora u BiH, RS jedina koja ima formirane institucije i normalno funkcioniše, što, kako je podsjetila, nije slučaj ni sa BiH ni sa Federacijom BiH.

“Mi smo svoj dio posla uradili kada su izbori završeni. Institucije RS su uspostavljene. Sve funkcioniše. Sada iz Sarajeva pokušavaju da stvore sliku da je Srpska krivac za to što nije formiran Savjet ministara i ne radi Parlament BiH. Kako da radi Parlament BiH, ako nemate formiran Savjet ministara? Očigledno, Sarajevu nije bitno funcionisanje BiH, ali ni evropski put”, kaže Cvijanović

Ona je istakla da će odgovor RS na Deklaraciju SDA i na napad na integritet RS biti ustavan i legitiman.

“U Narodnoj skupštini RS u oktobru, usvojićemo zaključke koji će biti sublimacija stavova Srpske i analiza cjelokupne slike u BiH, sa svim devijacijama”, precizirala je predsjednica RS.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije o svađi između nje i predsjednika SNSD Milorada Dodika, ona je istakla da nikada nije bila u svađi sa Dodikom.

“Nikada nisam bila u svađi sa predsednikom Dodikom, niti ću biti! Bez obzira na sve pokušaje da se izvuče i pokaže kako navodno postoji neki remetilački faktor, odgovorno tvrdim da toga nema u SNSD, na žalost opozicije”, naglasila je Cvijanović.

Na pitanje kako gleda na djelovanje opozicije u RS i na konstantne optužbe da je vlast “lopovska”, ona je rekla “da građanima ne treba priča “držite lopova”.

“Najbolje se vidi na izborima kako takva priča prolazi i gdje opozicija konstantno gubi, a politika SNSD dobija veliku podršku građana. I tako, godinu za godinom”, kaže Željka Cvijanović.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here