CVIJANOVIĆ U PEOBRAŽENJSKOJ LITIJI: Prnjavor je primjer dobre saradnje republičkih i lokalnih vlasti

0
291

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Prnjavoru da je ta opština primjer dobre saradnje sa lokalnim vlastima, što je preduslov za ciljanu, važnu, dobru i veliku pomoć republičkih institucija.

Cvijanovićeva, koja je u Prnjavoru učestvovala u Preobraženjskoj litiji povodom slave opštine, rekla je novinarima da predstavnici republičke vlasti uvijek očekuju aktivizam na lokalnom nivou, ljude koji znaju predočiti potrebe građana.

– Mi smo za naredni period planirali realizaciju projekata kada je u pitanju seosko područje, ali i urbani dio, koji se odnose na renoviranje, rekonstrukciju, bolju putnu infrastrukturu i sve što je neophodno za bolje uslove života naših građana – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je velika dobit za ovu opštinu bila izgradnja auto-puta zbog čega se danas u okolini i pri ulasku u Prnjavor mogu vidjeti velike hale, postrojenja, zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što povodom velikog praznika Preobraženja i krsne slave opštine, večeras učestvuje u litiji sa građanima Prnjavora.

– S njima sam i u onom teškom ratnom periodu dijelila dobro i zlo, provela jedan dio života ovde, ali Prnjavor tada i Prnjavor sada ne mogu se porediti. Isto tako sam sigurna da ćemo za 10 godina vidjeti još bolji, razvijeniji, ljepši Prnjavor – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je svim stanovnicima i njihovim porodicama poželjela sve najbolje, a gradu da ide krupnim koracima naprijed.

Predsjednik Srpske učestvovala je u Preobraženjskoj litiji zajedno sa sveštenstvom, predstavnicima lokalne vlasti, članovima udruženja koja djeluju na području opštine i brojnim građanima, te prisustvovala molitvenom obredu u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru.

PODIJELI