Cvijanović: Važno što je brzo konstituisana vlast

0
222

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je veoma važno što je Srpska, nakon izbora, brzo konstituisala vlast da bi mogla adekvatno da izvršava sve obaveze.

“Naši građani očekuju da svi izvršavamo obaveze i zadatke. Kada imamo konstituisanu Vladu onda je to garancija da nećemo imati bilo kakvih zastoja”, rekla je Cvijanovićeva na prijemu za predstavnike privrede i medija povodom 9. januara – Dana Republike.

Ona je podsjetila da na nivou BiH proces konstituisanja vlasti traje znatno duže nego u Srpskoj, jer ne postoji politička volja i postoje određena ucjenjivanja.

Predsjednik Srpske vjeruje da će privrednici i medijske kuće nastaviti da kvalitetno sarađuju sa institucijama Srpske.

“Znamo koliko je važno izvršavati obaveze, imati komunikaciju i njegovati dijalog. Vjerujem da se možemo uspješno kretati dalje, a teška vremena koja su iza nas su pokazala da ukoliko ima svijesti o uspjehu onda mogu biti postignuti rezultati”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je obaveza svih napredak institucija, ali i da oni koji su u institucijama moraju slušati poruke poslovne zajednice i socijalnih partnera.

“To je ključ za uspjeh, iako znam da nije moguće da se u svakom momentu razumijemo. Međutim, znam da se možemo ujediniti o nekim pitanjima koja su zajednički interes da bismo došli do kvalitetnih rješenja”, rekla je Cvijanovićeva i podsjetila da su makroekonomski rezultati u Srpskoj bili rekordni.

Ona je zahvalila predstavnicima medijskih kuća i privrednicima za dobru saradnju u ovoj godini i poželjela srećnu narednu godinu.

Prije predstavnika medijskih kuća i privredika, predsjednik Srpske je upriličila prijem za predstavnike vjerskih zajednica.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here