Cvijanović: Za BiH su istekli mnogi rokovi

0
280

Sutra ističe rok za ispunjenje zadataka iz sporazuma koji su potpisali lideri HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a o formiranju vlasti. Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, poručila je da to dovoljno govori da su za BiH istekli mnogi rokovi.

Istakla je da se neformiranjem vlasti urušava dodatno povjerenje u BiH.

“Pitajte građane Republike Srpske i isto tako će vam reći. Znači, neko manipuliše, neko se igra izbornom voljom građana. Igraju se rezultatima izbora, ali i ustavnom pozicijom Republike Srpske, a na to niko nema pravo”, naglasila je Cvijanovićeva za RTRS.

Naglasila je da je jasna većina na nivou BiH, te dodala da ne postoje druge većine, kako to opozicija u Srpskoj govori.

“Ta većina treba da se formalizije kroz jasno izraženu političku volju i normalan pristup. Ne razumijem ovo ludilo koje je nastupilo. Ne razumijem ni potrebu političara iz FBiH da pričaju gluposti kako Republika Srpske nešto blokira zbog Rusije. A oni su se upetljali u svoje neke igre”, objasnila je predsjednica Srpske.

Cvijanovićeva je poručila da su političari iz FBiH političke kukavice, te dodala da oni nisu u stanju da sprovedu izbornu volju glasača.

Naglasila je da oni pokušavaju da se obračunaju sa izbornom voljom Republike Srpske.

“Niti Komšić, niti Džaferović na to nemaju pravo. Pravo jedino ima narod u Republici Srpskoj”, zaključila je Cvijanovićeva za RTRS.

(RTRS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here