Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti Srbije

0
557

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije, te poručila da je duboko uvjerena da će Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku stabilnost, posvećena regionalnoj saradnji i evropskim integracijama.

“Čast i zadovoljstvo mi je da povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje”, navodi se u Cvijanovićevoj čestitki upućenoj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima.

Cvijanovićeva je izrazila očekivanje da će se, kako je naglasila, dosadašnji bliski odnosi i bratska saradnja između Republike Srpske i Srbije, za koje se sa ponosom može reći da nikada nisu bili na višem nivou, dodatno osnažiti i još više produbiti na dobrobit našeg naroda i svih građana sa obje strane Drine.

U Srbiji će sutra biti proslavljen Dan državnosti u znak sjećanja na Sretenje 1804. godine kada je u Prvom srpskom ustanku počelo oslobađanje od Turaka, te na isti datum iz 1835. godine kada je donesen prvi moderni ustav Srbije – Sretenjski ustav.

(Srna)

PODIJELI