DA LI ĆETE ZBOG OVOGA UGASITI PROFIL? Ovo su nova Facebook pravila

0
1547

Kako se navodi na zvaničnom blogu kompanije, sve što je Facebook rješio da promjeni je najviše zbog svojih korisnika, i njihovih sugestija.

Danas je Facebook svim svojim korisnicima poslao obavještenje da od 1. januara 2015. godine stupaju na snagu neka nova pravila. Riječ je o novim uslovima korišćenja, kao i boljem plasiranju reklama koje svakodnevno viđamo.

U dijelu sajta koji se zove “Privacy Basic” korisnici će na interaktivan način moći da saznaju sve što ih zanima o korišćenju popularne društvene mreže. Tu će korisnicima biti objašnjeno šta ljudi mogu da vide na njihovim profilima, kako drugi mogu da komuniciraju sa vama, kao i šta vi možete vidjeti u sopstvenom “News Feed-u”.

Kompanija će novim uslovima korišćenja poboljšati i tipove reklama koje nam “servira”. Novom politikom Facebook će “naučiti” još više stvari o korisnicima, i svima ponuditi reklame na osnovu toga šta koga interesuje. Od sada ćemo viđati iste reklame na svim uređajima sa kojih pristupamo ovoj društvenoj mreži, a kada jednom neki oglas označimo kao “nepoželjan”, on se više nikada neće ponovo pojaviti.

Samim prihvatanjem uslova korišćenja odavno smo dozvolili ovoj društvenoj mreži da prikuplja veliki broj informacija o nama, kao što su mjesto na kojem se nalazimo, ime, prezime, datum rođenja, a na osnovu toga šta pratimo (lajkujemo i komentarišemo), Facebook može dobiti i neku opštu sliku o profilu korisnika.

Facebook (1)

Najavljeno je i da će u nekim regijama, internet gigant početi da testira i takozvano “Buy” dugme koje će korisnicima omogućiti da kupuju različite proizvode bez potrebe da napuštaju stranice popularne društvene mreže.

Cjelokupno obavještenje o novim uslovima možete pročitati OVDJE.

Da li će i ovog puta Facebook-u uspjeti da izmanipuliše svoje korisnike i bez problema ih natjera na nova pravila i uslove korišćenja, ili će se ovoga puta korisnici “dići na noge” i napustiti “plave strane”, ostaje nam da vidimo. /telegraf.rs/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here