Dalibor Preradović za Radio Prnjavor sumirao radove na infrastrukturi u gradu

0
1040

Dalibor Preradović načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije u opštini  Prnjavor, gostujući u programu Radio Prnjavora, osvrnuo se na završetak radova u ulici kraj Trga srpskih boraca.

„Postavljanjem asfalta, spajanjem rasvjete i horizontalne signalizacije, ovaj posao se privodi kraju“, kaže Preradović. On kaže da ne očekuje više one nemile događaje, kao prošle godine, kada se u toj ulici pravila mala akumulacija vode. „Postojeći slivnici nisu mogli da prime veću količinu površinske vode, uvjeren sam da smo to pitanje riješili“, kaže Preradović i konstatuje da je ranije je u toj ulici bilo samo tri slivnika, a sada je postavljeno 13 ili 14 odvoda površinskih voda.

„Sličan problem imamo i kod Gradske tržnice, tamo nije riječ o začepljenju, nego o činjenici da postoji samo jedan slivnik, koji nema mogućnost da pokupi svu površinsku vodu. Svakako treba razmišljati u pravcu da se i tu napravi više odvoda površinskih voda, kako bi se riješio problem“, navodi Preradović.

Prema njegovim rjiečima, drugi posao vezan je za izgradnju i uređenje trotoara i oni se rade ili su završeni u ulicama Bože Tatarevića, Miloša Kondića, a trenutno je završeno postavljanje ivičnjaka i tamponskog sloja u ulici Miloša Kondića.  „Iako smo tu imali velikih tehničkih poteškoća, očekujem da će taj posao ubrzo biti gotov. Trotoar je završen u ulici Vojvode Bojovića, postavljen je asflat, ustvari tu je bio rekonstruisan postojeći trotoar koji je zaista bio dotrajao“, rekao je Preradović.  On je najavio i nove pješačke staze, koje će narednih dana početi da se rade u ulicama Novaka Pivaševića i Hilandarskoj ulici, znači od Hotela City do pravoslavne crkve u Prnjavoru. Ovaj bi posao trebalo da bude gotov do kraja godine.

Preradović je podsjetio da je tokom ljeta izvršena zamjena gradske rasvjete na Trgu srpskih boraca i u ulici Svetog Save. „Dotadašnja rasvjetna tijela su bila u veoma lošem stanju, dugo se čekalo na rezervne dijelove, sijalice i dr. Postavljena su savremena LED rasvjetna tijela, veoma ekonomična. Samo u prvim mjesecima rada, nova rasvjeta je napravilu uštedu od 67 odsto utrošene električne energije“, rekao je Dalibor Preradović načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor, gostujući u emisiji „Razgovor sa povodom“ u programu Radio Prnjavora.

Prnjavorlive.info

 

 

PODIJELI