DAMJAN ILIŠKOVIĆ, ŠAMPION ZNANJA – LIJEPE USPOMENE IZ CIRIHA

0
5171

 

Prije gotovo tri mjeseca Damjan Ilišković (na slici) je sa zvanjem đaka generacije,okončao školovanje u prnjavorskoj Gimnaziji.Ipak,ljetni školski raspust za mladića porijeklom iz prnjavorskog sela Šereg Ilova,počeo je nešto kasnije.Pripremao se za nastup na svjetskoj Olimpijadi iz fizike,koja je nedavno održana u švajcarskom gradu Cirihu.

-Bio sam dio petočlane  reprezentacije Bosne i Hercegovine,i to kao jedini predstavnik Republike Srpske,što mi svakako imponuje.Vratili smo se kao ekipa koja je osvojila dvije srebrne medalje i jednom pohvalom,što se može smatrati dobrim rezultatom,sabira utiske mladi prnjavorski šampion znanja po povratku iz Švajcarske.

Odlazak na Olimpijadu pomogli su,kako ističe,firme „Komerc Mali“ i „Standard“,zatim Skupština opštine i republičke institucije,a ne zaboravlja da se zahvali i roditeljima Dobrinku i Miri.

Nova stanica Damjanovog školovanja biće od jeseni  Elektrotehnički fakultet u Beogradu,gdje bi trebalo da nastavi uspješan niz akademski obrazovanih ljudi koji potiču iz Šereg Ilove,kao sela koje ima najveći broj akademaca u prnjavorskoj opštini.(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here