Dan Evrope na trgu u Prnjavoru -FOTO GALERIJA

0
1997
Željka Vračević i Snežana Zorić

 

Na Trgu Srpskih boraca u Prnjavoru danas je organizovana manifestacija “Dan Evrope na vašem trgu” zahvaljujući našim sugrađankama Snežani Zorić i Željki Vračević, koje su pobijedile na takmičenju u organizaciji EU info centra, sa scenarijom koji nosi naziv “Mala Evropa”.

Tim povodom uručene su im i prigodne nagrade, od strane šefa kooperacije Delegacije EU u BiH, Melvina Asina,a pohvale za trud i zalaganje stigle su i od strane načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša.

“Iskreno, nismo očekivale da ćemo proći na takmičenju, ali kada smo uspjeli, angažovale smo se i uključile brojne organizacije sa područja naše opštine i potrudile smo se da na najbolji način pokažemo da je Prnjavor zaista prava Evropa u malom” kazala je Zorićeva.

Jedna od pobjednica projekta “Proslava Dana Evrope na vašem trgu” je i Željka Vračević.

“Za prirpemu i realizaciju projekta bilo nam je potrebno oko mjesec dana, a ovo je na neki način poklon našem gradu, jer moramo da pokažemo i BiH i Evropi da Prnjavor, iako mala opština, itekako ima razne potencijale. Takođe, napravile smo i flajer sa novim informacijama koj će uskoro biti dostupan i drago mi je da su građani i učesnici zadovoljn današnjom manifestacijomi” kazala je Vračević.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, pohvalio je angažovanje Zorićeve i Vračevićeve, te istakao da Prnjavor ima budućnost jer ima mlade i talentovane ljude.

” Snježana i Željka su pravi primjer toga i uvjeren sam da je ovo tek prvi projekat kojim naše dvije sugrađanke rade na promociji naše opštine, a uvjeravam vas da će opština uvijek podržati ovakve projekte” kazao je Tomaš.

Dobru atmosferu upotpunilo je višečasovno druženje članova raznih organizacija i udruženja, koji su ovom prilikom prolaznicima predstavili i svoje proizvode, a pored udruženja nacionalnih manjina opštine Prnjavor,romske, italijanske, poljske, ukrajinske i češke, svoje turističke potencijale predstavli su i Banja Kulaši, Dnevni centar “Neven” Udruženje žena Tkanica, Narodna biblioteka sa piscima i biografijama pisaca sa područja naše opštine, a svoje porodične biznise predstavili su i Gusačanka, Ukijeve praline i druge porodične firme sa područja naše lokalne zajednice.

Svojim prisustvom gradski trg u Prnjavoru danas su uljepšali i mališani iz dječijeg vrtića koji su svojim crtežima oslikavali pločnik trga, a događajima koa što je današnji, prnjavor s pravom nosi ime Mala Evropa.MP. /prnjavorlive.info/

Mini Start-ap festival kompanija u početnoj fazi razvoja koje namjeravaju djelovati u sektoru kulturnog nasljeđa i turizma. Foto: Marijan Popadić

PODIJELI