Dan opštine Prnjavor oživio kulturnu scenu

0
1662

Povodom obilježavanja 24. marta, Dana opštine Prnjavor, u Domu kulture će i ove godine biti upriličeno niz manifestacija.

Bogat program kulturnih sadržaja otvoriće pozorišna predstava Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, koja nosi naziv “Guči, Prada, estrada” u režiji profesorice Brankice Radonjić. Predstava će biti odigrana 13. marta u 19:30 časova,

Prema riječima direktora Doma kulture Prnjavor, Petra Brkovića, već 17. marta biće upriličena i pozorišna predstava, monodrama-komedija UK “Vuk Karadžić” iz Beograda “10:1”, autorski projekat Tatajane Kecman sa početkom takođe u 19:30, a u istom terminu 18. marta planiran je koncert Škole za osnovnoi muzičko obrazovanje Prnjavor sa gostima.

“U petak, 21. marta, u 19:30  planiramo promociju zbornika književnih radova “Miris zavičaja”, a prvog dana vikenda ovaj termin biće rezervisan za literarni knkurs za radove “Otadžbino tu sam” i istorijski čas” kazao je Brković.

Prnjavorčani će 23. marta moći prisustvovati opštinskoj smotri folklora “Prnjavor 2014”, a na sam dan opštine biće upriličena i Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor.

Brković je napomenuo i da će 27. marta u Domu kulture biti odigrana pozorišna predstava “Stara tajna” – “Pozorišta mladih” iz Banjaluke u dva termina, dok je za 29. mart planiran rok koncert tri banjalučka benda: “Sound check” “4 drota debela” i “Robinovi Hudovi” i prnjavorskog benda “Danger core”.

Završna manifestacija organizovana u prnjavorskom Domu kulture povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor biće Maskembal za djecu i to 30 marta u 17:00 časova./R.P./

 

PODIJELI