DAN OTVORENIH VRATA – Mališani se družili sa policijom

0
610

Uprava za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, organizovala je Dan otvorenih vrata u okviru kojeg se oko 300 djece iz predškolskih ustanova, đaka osnovnih i srednjih škola i studenata u Banjaluci, upoznalo sa načinom školovanja policijskih službenika, radom policije, kao i opremom koju policija koristi.

Najmlađi su prošli poligon bezbjedne vožnje, dok su se samo najhrabriji posjetioci odvažili da isprobaju simulator efekta prevrtanja vozila.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice su gostima pokazali vježbe sa službenim psima, dok su kadeti Policijske akademije vježbu prikazali u situacionom stanu, saopštili su iz MUP-a.

Posjetioci su posjetili i muzejsku postavku Ministarstva gdje su im prezentovani eksponati Ministarstva unutrašnjih poslova kao i nastanak i razvoj Policije Republike Srpske od 1992. godine do danas.

Ove godine posjetioci Uprave su imali priliku da se druže i fotografišu sa pripadnicima Počasne jedinice Policije Republike Srpske.

U kabinetu naoružanja Uprave profesori i kadeti su posjetiocima prezentovali naoružanje kao i metode i sredstva koje se koriste prilikom ove vrste obuke na Policijskoj akademiji.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa građanima, te da mnoga istraživanja pokazuju da je ta saradnja na vrlo visokom nivou, a da je cilj da se ona i poboljša.

(Srpskainfo)

PODIJELI