Dan sigurnijeg interneta u OŠ “Branko Ćopić”: Kroz kviz pokazali znanje o digitalnim tehnologijama (FOTO)

0
317

Svake godine, druge sedmice u februaru, obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Ovaj dan u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Prnjavoru obilježen je kroz kviz u kojem su učestvovali učenici sedmog i četvrtog razreda.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježava se pod sloganom „Surfaj sigurno – Zajedno za bolji internet“. Svrha ovog dana jeste podizanje svijesti o odgovornom i bezbijednom korištenju digitalnih tehnologija za sve, a naročito za djecu i mlade. Upravo su mladi, učenici sedmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Prnjavoru, imali priliku da, kroz takmičenje, pokažu svoje znanje o ovoj temi.

Mladen Đumić bio je u ulozi “sudije” na današnjem takmičenju. Kaže da je fokus paziti na bezbjednost na internetu i da svaki eventualni problem treba prijaviti.

Kao takmičar učestvovao je Damijan Simeunčević. Kaže da je bilo i teških pitanja:

“Bilo je potrebno ‘mozgati’, a bilo je i onih trik pitanja, koja su bila najteža”.

Sličan kviz imali su i učenici četvrtog razreda i to na temu „Digitalni svijet“.

“Na ovom testu, moja uloga je bila voditelja. Radi se o digitalnom svijetu, a pitanja su jako zanimljiva”, kaže učenica četvrtzog razreda Srna Kovačević.

Ideja o ovom kvizu potekla je od učiteljica četvrtoga razreda ove škole. Učiteljica Gordana Sladojević kaže da, s’ obzirom da nemaju udžbenik za Digitalni svijet, snalaze se i rade kako najbolje znaju.

Dan sigurnijeg interneta – dan je kada je potrebno da se dodatno podsjetimo zašto je potrebno biti dobro informisan kako bi se izbjegle sve loše strane interneta, poručuje direktor Osnovne škole “Branko Ćopić” Dario Vlajić.

Internet nam je pružio mnoštvo sadržaja i slobodu da se zabavimo i informišemo na svaki mogući način. Međutim, uz velike prednosti, tu su i opasnosti sa kojima moramo da se bavimo sa velikom pažnjom.

TV K3

PODIJELI