Dan učeničkih postignuća: Nagrađeni najbolji učenici OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor (FOTO)

0
423

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru, dodjelom Vukove diplome i nagrade učenik generacije, obilježen je Dan učeničkih postignuća.

Osnovna škola „Nikola Tesla“ iz Prnjavora ispratila je još jednu školsku godinu i još jednu generaciju maturanata.. Kroz devet godina školovanja, bilo je mnogo osvojenih nagrada i mnogo uspjeha, a Dan učeničkih postignuća bio je idealna prilika da se sve to predstavi. Zahvaljujući brojnim uspjesima, Jovan Repić izdvojio se kao učenik generacije.

“Meni mnogo znači što sam učenik generacije, jer od svih učenika devetog razreda, ja sam najbolji. Uspio sam ovo jer me je moja nastavnica informatike Brankica Jokić podstakla da počnem programirati, pomogla mi je da budem što bolji i da idem na što više takmičenja. Takođe, moj nastavnik matematike Nenad Davidović naučio me mnogo novih oblasti da bih isto išao na takmičenje. Nekada je znalo biti teško, a nekada ne”, kaže nam Jovan Repić, koji je danas proglašen za učenika generacije.

A, najbolji uspjeh, među 95 maturanata ostvarili su Vukota Dakić, Minja Debeljak i Ana Živković, koji su dobili zvanje nosilaca „Vukove diplome“. Vukota kaže da je u ovih devet godina školovanja uloženo dosta truda i rada, ali se na kraju sve isplatilo.

“Trebalo je dosta truda i puno rada i vremena. Bilo je dosta neprospavanih noći, zbog učenja. Ali isplatilo se. Sada ova diploma govori da sam jedan od tri učenika sa najboljim ocjenama u našoj školi i veoma mi znači. Vjerujem da će se trud i dalje isplatiti, ako nastavim ovako u srednjoj školi. Imam nekoliko nagrada sa opštinskih i regionalnih koje su mi posebno drage, ali mislim da mi je ova, Vukova diploma najdraža, jer pokazuje da sam konstantno kroz svih devet godina učio i postizao dobre rezultate”, rekao nam je Vukota.

Sa ponosom je ispraćena ova generacija maturanata. Direktor škole Milan Vranić vjeruje da će ovo biti generacija uspješnih ljudi.

“Generacija zaista sjajna. U subotu smo imali matursko veče, gdje smo ispratili ovu generaciju. Ostaje još nekoliko sitnica da se završe, kao što je dodjela svjedočanstava, koje ćemo uručiti 14. juna. Upravo sa tim, ova generacija, završiće svoje osnovno obrazovanje”, rekao je direktor škole.

Manifestaciji povodom obilježavanja Dana učeničkih postignuća, između ostalih prisustvovao je i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš i ministar za evropske integracije Zlatan Klokić.

“Uvjeren sam da rezultati koji oni ovdje ostvaruju jesu zaista vidljivi i jesu takvi da doprinose našoj loklanoj zajednici. Čestitam učeniku generacije, ali i “vukovcima”. Takođe, želim svim učenicima koji su završili svoje osnovno obrazovanje da nastave srednjoškolsko i da bude jednako uspješno”, rekao je gradonačelnik Tomaš.

Pred brojnim zvanicama, đaci su izveli bogat kulturno-umjetnički program. Publici su se predstavili sa recitacijama, pjesmom, glumom i igrom. U narednoj školskoj godini, ova škola već je upisala 76 prvačića.

Izvor: TV K3

PODIJELI