Danas pretežno oblačno sa kišom

0
274

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno, sa kišom od jugozapada do juga i u centralnim predjelima, dok će u Podrinju, Semberiji i istočnom dijelu Posavine biti oblačno i suvo.

Ujutru i prije podne biće oblačno sa kišom koja može lediti pri tlu, i to na krajnjem zapadu i sjeverozapadu, dok će na jugozapadu i dijelu centralnih predjela padati umjerena kiša.

Tokom dana i poslije podne biće oblačno u svim predjelima, u Hercegovini sa jačom i obilnijom kišom i uslovima za grmljavinu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najmanje padavina danas se očekuje na istoku i sjeveroistoku, gdje će samo povremeno biti slabe kiše.

Jenjavanje padavina očekuje se u noći na petak.

Duvaće slab do umjeren vjetar, a u Hercegovini su mogući povremno jaki udari juga, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do tri na krajnjem zapadu i planinama tog regiona, dok će u većini predjela biti od tri do osam, na jugu Hercegovine i uz rijeku Drinu do 12 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Drvar, Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Zenica i Bjelašnica nula stepeni Celzijusovih, Doboj jedan, Han Pijesak dva, Sokolac tri, Srebrenica četiri, Čemerno pet, Sarajevo osam, Bileća 10, Mostar 12 i Neum 15 stepeni Celzijusovih.

Snijega jutros ima na Mrakovici i Ribniku četiri centimetra, a u Driniću, Novom Gradu i Prijedoru po dva centimetra.

/Srna/

PODIJELI