DANAS PROMJENLJIVO OBLAČNO, SUVO I HLADNO VRIJEME

0
272

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će preovladavati promjenljivo oblačno, suvo i hladno vrijeme sa temperaturom od minus dva do tri stepena Celzijusova.

Prije podne i tokom dana dijelom na sjeveru, sjeveroistoku a zatim u centralnom pojasu i na istoku prolazno će provijavati slab snijeg.

Na krajnjem jugu biće promjenljivo oblačno, a prema večeri očekuje se razvedravanje u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnom pojasu biće leden dan sa negativnom dnevnom temperaturom, a na jugu sa malo višom temperaturom u odnosu na ostale predjele.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u Posavini i Semberiji prolazno će duvati umjeren do jak vjetar, kakav će kasnije biti i u planinskom pojasu Dinarida.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do devet, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica minus devet stepeni Celzijusovih, Han Pijesak, Drvar i Bihać minus sedam, Sokolac minus šest, Banjaluka, Srebrenica i Sarajevo minus tri, Bijeljina, Tuzla i Zenica minus dva, Doboj i Bileća minus jedan, Mostar dva i Neum četiri stepena Celzijusova.

Visina snježnog pokrivača: Čemerno 95 centimetara, Kalinovik 52, Han Pijesak 48, Sokolac 22, Mrakovica 17, Srebrenica 11, Rudo devet, Novi Grad i Gacko osam, Mrkonjić Grad sedam, Ribnik i Višegrad pet, Bijeljina četiri, Banjaluka i Šipovo tri, a Prijedor i Doboj dva centimetra.

/SRNA/

PODIJELI