Danas se navršava 2 godine od smrti drage nam profesorice Ljubinke Rapić

0
312

Danas se navršava dvije godine od smrti predsjednice Kola srpskih sestara Prnjavor i profesorice Ljubinke Rapić.

Iza Rapićeve je 27 godina nesebičnog i predanog humanitarnog rada u Dobrotvornom društvu Kolo srpskih sestara Prnjavor, na čijem je čelu bila više od dvije decenije.

Ljubinka Rapić, djevojački Savković, rođena je 14. oktobra 1949. godine u Prnjavoru, gdje je završila osnovno obrazovanje i Gimnaziju. Na Višoj pedagoškoj školi u Banjaluci diplomirala je 1970. godine i stekla zvanje nastavnika fizičke kulture.

Do 1980. godine radila je u osnovnim školama “Pali borci” u Štrpcima i “9. maj” u Prnjavoru. Po završetku Fakulteta za fizičku kulturu na Univerzitetu u Sarajevu zaposlila se kao redovni profesor u Gimnaziji u Prnjavoru, gdje je ostala do penzionisanja 2010. godine.

Rapićeva je u svojoj dugogodišnjoj profesorskoj i pedagoškoj karijeri obrazovala i izvela stotine mladih genercija i bila među omiljenim nastavnicima.

Kao profesora i humanitarca, njeno ime pominjano je i za života i nakon smrti sa velikim poštovanjem u njenom rodnom gradu, ali i među dobrotvonim organizacijama, kolima srpskih sestara, širom Republike Srpske.

K3 / Arhiva

PODIJELI