Danas suvo i veoma hladno vrijeme

0
460
Suvo i veoma hladno vrijeme očekuje se sutra U Republici Srpskoj i Federaciji BiH, gdje će temperatura vazduha na planinama biti ispod nule.

Ujutro će na sjeveru i jugu biti malo oblačnije, ali veoma hladno i suvo, dok će na istoku i centralnom planinskom pojasu preovladavati pretežno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti, te će na sjeveru i jugu biti pretežno sunčano.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno sjevernih smjerova, na planinama bura umjerene jačine.

Јutarnja temperatura vazduha od minus šest do minus jedan, na planinama od minus 12, a najviša dnevna od minus četiri do tri, na jugu i sjeveru stepen dva viša, na planinama od minus šest do minus tri stepena Celzijusova.

Posljednjeg dana ove godine, u utorak, ujutro će biti pretežno vedro i veoma hladno sa mrazom i temperaturom vazduha ispod nule. Tokom dana i poslije podne zadržaće se suvo vrijeme, sunčanije će biti u južnijim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus dva, na planinama od minus 11, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu koji stepen više, a na planinama od minus dva do jedan stepen Celzijusov.

Prvi dan u Novoj godini, srijeda, biće pretežno sunčan, samo je u višim predjelima na istoku i centralnom planinskom pojasu moguća umjerena oblačnost. Temperatura vazduha tokom dana u plusu.

U četvrtak, 2. januara, ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, hladno i suvo vrijeme, a na sjeveru i jugu Hercegovine pretežno vedro. Tokom dana očekuju se i sunčani periodi, ali i postepeno povećanje oblačnosti ka večeri. Biće suvo. Јutarnja temperatura vazduha od minus četiri do jedan, na planinama od minus deset, a najviša dnevna od minus jedan do četiri, na jugu koji stepen više, na planinama od minus četiri do nula stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većem dijelu Hercegovine danas je pretežno vedrom, dok u ostalim krajevima preovladava oblačno vrijeme sa slabim snijegom.

Temperatura vazduha na Bjelašnici nije se mijenjala u odnosu na jutro, te je i danas u 13.00 časova izmjereno minus 14 stepeni, na Han Pijesku i na Čemernu je bilo minus sedam, na Ivan Sedlu minus pet, u Kalinoviku i na Sokocu minus četiri, u Gacku minus tri, u Mrkonjić Gradu i Srebrenici minus dva, a u Sarajevu i Livnu minus jedan.

PODIJELI