Darko Golić uhapšen zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem

0
706
Darko Golić načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uhapšen je zbog sumnje da je počinio “obljubu nad nemoćnim licem”. Pacijent za koga se sumnja da je žrtva Golića je tridesetšestogodišnji muškarac. Iz Policijske uprave su potvrdili da im je stigla prijava i kratko poručuju da je istraga u toku.

“U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela”, poručuju iz PU Banjaluka.

Tokom dana na informativni razgovor pozvani su ljekar i glavna sestra te Klinike, potvrđeno je za ATV. Kako saznajemo, riječ je o Dejanu Aćiću i Biljani Janković. Poziv za informativni razgovor je stigao i doktoru Vladimiru Ćosoviću. Kako nam je potvrđeno, saslušani su u svojstvu svjedoka. Iz Univerzitetskog kliničkog centra kažu, za njih je pacijent najvažniji.

“Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od strane dežurnog osoblja obaviješteno jutros da je jedan naš radnik se ponašao neetično prema pacijentu. Mi smo odmah obavijestili nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova i zahtjevali da se preduzmu adekvatna i detaljna ispitivanja. Naša ustanova maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama”, kaže Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a.

S UKC-a tvrde da preduzimaju sve da zaštite ličnost i integritet pacijenta.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su rekli i da će prema uhapšenom radniku preduzeti sve zakonom predviđene mjere. Kažu, najvažnije je da se dokaže šta je tačno bilo i da istina izađe na vidjelo.

PODIJELI