DARKO TOMAŠ UKAZUJE NA PROCEDURALNE GREŠKE

0
461
Foto: prnjavorlive.info

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš održao je danas pres konferenciju na kojoj je naveo da nova skupštinska većina na čelu sa SDS i njihova djela proizvode samo neznanje i nove troškove i sudske procese.

Načelnik navodi da razješenje Nebojše Todića sa funkcije potpredsjednika Skupštine opštine Prnjavor ne sadrži sve elemente rješenja koji su propisani zakonom, te samim tim imenovanje Milorada Kondića na njegovu funkciju nije zakonito.

-Nema pouke o pravnom lijeku, što znači da je automatski ovo rješenje formalno neispravno i da će sud sigurno utvrditi da nije u redu. Sramota je da skupštinski pečat nose ovakvi akti. Kada je Željko Simić bio na mjestu predsjednika Skupštine opštine ovo se nije moglo i smjelo desiti. Ako bi neko iz administracije i pogriješio oni su u Skupštini ispravljali, jer su znali svoj posao, rekao je Tomaš.

Navodi da postoje dva razloga za ovakvu grešku.

– Prvi je da je ovo urađeno iz neznanja, a drugi moguć razlog je da je ovo urađeno sa namjerom da Milorad Kondić ne bude nikada izabran na mjesto potpredsjednika Skupštine opštine Prnjavor. Ne znam tačan razlog, ali ni jedno ni drugo nije normalno i nije u redu, posebno što sva ostala rješenja o razrešenju imaju pouku o pravnom lijeku, osim Todićevog. To me navodi na zaključak da su u SDS i skupštinskoj većini  zloupotrijebili Kondića za glasanje. Ovo znači da gospodin Todić nije razješen sa mjesta potpredsjednika SO, što će sud i utvrditi. S ozirom da Skupština može imati samo jednog potpredsjednika, što je statutom utvrđeno, to znači da je imenovanje Milorada Kondića sporno i nezakonito,  ističe Tomaš.

/prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI