DARUJTE BEBE, KOJE ĆE SE TEK RODITI: Ulaz na spektakularnu utakmicu besplatan, a donacija jedna KM

0
290

Interesovanje za humanitarni spektakl, utakmicu veterana Crvene zvezde i Borca, odnosno reprezentacije RS, zakazanu za iduću srijedu, sve je veće.

Ništa čudno, jer gledaoci će imati jedinstvenu priliku da, nakon nekoliko decenija, na terenu vide megazvijezde poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Damira Špice, Duleta Savića i braće Đurovski, i to – besplatno. Naime, ulaz na Gradski stadion biće slobodan, ali građani će imati priliku da na drugi način pomognu rad Fondacije “Djeca nam se rađala”, koja organizuje ovu utakmicu u cilju promocije nataliteta u Srpskoj.

Od 1. septembra je aktivan humanitarni broj 1432, a svakim pozivom na taj broj građani doniraju jednu marku za rad fondacije. Pošto su sredstva namijenjena za podršku djeci i porodicama, a fondacija, između ostalog, promoviše i reafirmaciju lijepih običaja, poput darivanja novorođenih beba, ovo je prilika, poručuju, da na posredan način darujete i bebe koje će se tek roditi.

Predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala”, dr Vlado Đajić, nedavno je, na promotivnoj pres konferenciji, poručio da će rad fondacije biti transparentan, a utrošak novca strogo namjenski, ali da se ova fondacija neće baviti “samo prikupljanjem i podjelom novca”, nego i promocijom porodice i roditeljstva, edukacijom i zagovaranjem zakonskih promjena, kako bi se zaustavio pad nataliteta.

Osnivaču fondacije upozoravaju da je od 2002. godine u RS prisutan negativni prirodni priraštaj, što je posljedica smanjivanja stope nataliteta, a povećavanja stope mortaliteta. U zadnjih nekoliko godina broj živorođenih se smanjio za više od trećine, a istovremeno se broj umrlih povećao.

Negativna demografska slika dodatno je pogoršana iseljavanjem stanovništva.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here