Davidović: Mladi da se aktivno uključe u društvo

0
444
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je Srni da je cilj pokrenute neformalne edukacije srednjoškolaca da ih upozna o mogućnostima da se aktivno uključe u društvo i da putem volontiranja imaju priliku da steknu nova znanja i vještine i kvalitetno provedu slobodno vrijeme, doprinoseći razvoju lokalne zajednice.

– Resorno ministarstvo je u skladu sa strateškim dokumentima pokrenulo inicijativu za realizovanje neformalne edukacije za srednjoškolce, a u saradnji sa srednjim školama, Volonterskim servisom Republike Srpske i savjetima učenika – rekla je avidovićeva, koja je danas o tome u Srpcu razgovarala sa načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem i rukovodstvima Školskog centra /ŠC/ “Petar Kočić” i Osnovne škole “Јovan Јovanović Zmaj”.

Ona je navela da je dogovoreno da početak realizacije ovih aktivnosti budu sprovedene u ŠC “Petar Kočić” u Srpcu, a zavisno od potreba srednjokolaca i u drugim srednjoškolskim centrima u Srpskoj.

– Svi znamo da su učenici putem društvenih mreža, interneta u prilici da budu informisani kada je riječ o ovim aktivnostima. Međutim, to se u praksi ne dešava pa smo zbog toga i pokrenuli inicijativu i pokušaćemo da realizujemo ove veoma značajne aktivnosti – istakla je Davidovićeva.

Ona je pojasnila da je planirano da se prvo održi dvočasovna edukacija koja bi obuhvatala prezentaciju o mogućnosti za aktivno učešće mladih i informisanje kada je riječ o omladinskim kampovima, te manifestacijama i sadržajima koji su dostupni mladima u Srpskoj.

Prema njenim riječima, predviđeno je i da se učenicima približi oblast volontiranja i koristi koju od toga imaju pojednici i volonteri.

– Ako bi učenici iskazali interesovanje za neku od volonterskih akcija od koristi za školu i lokalnu zajednicu, Ministarstvo će to svakako i organizovati i finansijski podržati – naglasila je Davidovićeva. RTRS

PODIJELI