Delegacija Prnjavora u posjeti Novom Sadu

0
1002

Sekretar Skupštine Grada Novog Sada Marko Radin, odbornik novosadskog parlamenta iz Budisave Đula Kiš i šef kabineta predsednika Skupštine Dejan Šijak primili su danas u gradskom parlamentu delegaciju Skupštine Opštine Prnjavora iz Republike Srpske.

Delegaciju Prnjavora predvodio je predsednik Skupštine Opštine Željko Simić, a sa njim u poseti Novom Sadu došli su i dva odbornika Skupštine Opštine Prnjavor dr Branko Šikanić i Vlado Živković, dok je sastanku prisustvovao i predsednik Udruženja za saradnju Budisave i Prnjavora Milenko Panić, udruženja koje već 15 godina unapređuje odnose novosadske mesne zajednice i opštine u Republici Srpskoj.

Tokom susreta je rečeno da bi iskustva Novog Sada u radu administracije i komunalnog sistema grada bila od pomoći za Opštinu Prnjavor. Posebno je naglašeno da je u Prnjavoru otvorena industrijska zona, te da bi iskustva i znanja Novog Sada u ovoj oblasti bila dragocena za grad iz Republike Srpske.

Tokom razgovora je predočeno da mnogi mladi iz Prnjavora dolaze da studiraju u Novi Sad, ali i da mnogi privrednici Opštine Prnjavor sarađuju sa privrednicima Novog Sada. Pored toga, kako je objašnjeno, postoji veliki potencijal za saradnju organizacija koja se bave kulturom i sportom.

U okviru posete Novom Sadu, delegacija Opštine Prnjavor sutra će posetiti Budisavu, sa kojom gaje prijateljske odnose duže od decenije.

Rtv.rs

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here