Delegacija Prnjavora u posjeti Novom Sadu

0
1162

Sekretar Skupštine Grada Novog Sada Marko Radin, odbornik novosadskog parlamenta iz Budisave Đula Kiš i šef kabineta predsednika Skupštine Dejan Šijak primili su danas u gradskom parlamentu delegaciju Skupštine Opštine Prnjavora iz Republike Srpske.

Delegaciju Prnjavora predvodio je predsednik Skupštine Opštine Željko Simić, a sa njim u poseti Novom Sadu došli su i dva odbornika Skupštine Opštine Prnjavor dr Branko Šikanić i Vlado Živković, dok je sastanku prisustvovao i predsednik Udruženja za saradnju Budisave i Prnjavora Milenko Panić, udruženja koje već 15 godina unapređuje odnose novosadske mesne zajednice i opštine u Republici Srpskoj.

Tokom susreta je rečeno da bi iskustva Novog Sada u radu administracije i komunalnog sistema grada bila od pomoći za Opštinu Prnjavor. Posebno je naglašeno da je u Prnjavoru otvorena industrijska zona, te da bi iskustva i znanja Novog Sada u ovoj oblasti bila dragocena za grad iz Republike Srpske.

Tokom razgovora je predočeno da mnogi mladi iz Prnjavora dolaze da studiraju u Novi Sad, ali i da mnogi privrednici Opštine Prnjavor sarađuju sa privrednicima Novog Sada. Pored toga, kako je objašnjeno, postoji veliki potencijal za saradnju organizacija koja se bave kulturom i sportom.

U okviru posete Novom Sadu, delegacija Opštine Prnjavor sutra će posetiti Budisavu, sa kojom gaje prijateljske odnose duže od decenije.

Rtv.rs

PODIJELI