Detalji nesreće u Bugojnu: Dva maloljetnika i 24-godišnjak izgubili živote

0
265

BUGOJNO – U bugojanskom naselju Čaušlije sinoć je došlo do teške saobraćajne nesreće, a život su izgubile tri osobe.

“Oko 22 časa na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, opština Bugojno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke golf dva, kojim je upravljao maloljetnik (17) i putničko motorno vozilo marke fiat punto, kojim je upravljao A.Đ. iz Jablanice. U ovoj nesreći vozač vozila golfa i njegov suvozač Z.B. (18) zadobili su tjelesne povrede, dok su putnici u vozilu E.DŽ. (24) i dva maloljetnika (17), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta”, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Naglašeno je da u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su uviđajne radnje, te preduzimaju i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedene nesreće.

“Naređena je obdukcija, a od vozača su uzeti uzorci krvi kako bi se utvrdilo jesu li bili pod uticajem alkohola. Dežurni tužilac je prisustvovao uviđaju nakon kojeg će se više znati o uzrocima nesreće”, kazao je za “Avaz” Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U trenutku sudara, trojica nastradalih mladića nalazila su se na zadnjem sjedištu Golfa.

Povrijeđeni vozač golfa i njegov suvozač prevezeni su u bolnicu u Bugojnu, ali se još ne zna stepen povreda.

nezavisne

PODIJELI