Deterdžent za sudove čisti četkice za šminkanje

0
502

Prljavština i ulje sa kože, u kombinaciji sa puderom koji se nakupi u četkicama za šminkanje, može da izazove iritaciju lica i dovede do češćeg nastajanja bubuljica. Zato je važno da četkice za puder i one za nanošenje senki za oči, redovno perete. Šta to podrazumijeva? Vizažisti preporučuju da to činite dvaput nedjeljno, a u slučaju veoma osetljive kože – na svakih nekoliko dana.

Za to možete da koristite profesionalna sredstva koja se kupuju u parfimerijama, ali odlično će poslužiti i sastojci koje imate kod kuće. Potrebni su vam običan deterdžent za sudove i maslinovo ulje. Pomiješajte ih u posudi, s tim što dodajete sasvim malo ulja. Važniji je deterdžent, koji treba da posluži kao sredstvo za dezinfekciju. Delotvoran je i dejčji šampon, zbog svojih blagih svojstava.

Na dno posude stavite neku reljefnu podlogu, umočite četkice u mješavinu, glavom ka dole, i vrtite ih po podlozi. Tokom trenja ispašće sva prljavština i prah “zarobljen” među dlakama. Na kraju četkice dobro isperite, da biste uklonili sav sapun.

Takođe, nemojte da zaboravite da ih potom i osušite, kako se u njima, zbog vlage, ne bi stvorile bakterije. Dovoljno je da ih nakon pranja malo tapkate po papirnom ubrusu, a potom ostavite da se potpuno osuše.

(Novosti.rs)

PODIJELI