Devetogodišnja Maša šahovski fenomen

0
658

Devetogodišnja učenica četvrtog razreda osnovne škole iz Teslića, Maša Babić osvojila je prvo mjesto na 38. Osmomartovskom turniru,odigranom u nedjelju 11.marta, u Potočanima kod Prnjavora.

Djevojčica je ostvarila maksimalan učinak,jer je svih sedam partija riješila u svoju korist.

-Ovo je moj prvi trijumf na turniru u Potočanima,pa sam neizmjerno srećna.Zahvalna sam mojim roditeljima,koji mi mnogo pomažu,kao i velemajstoru Milanu Vukiću,jer me strpljivo uvodi u tajne ove ,za mene toliko privlačne igre,rekla je Maša po završetku turnira.

Maša ima i sestru bliznakinju, Milanu, koja takođe voli šah, a na ovom šahovskom turniru osvojila je šesto mejsto.

U najbližoj pratnji u generalnom plasmanu bile su Bojana Bojanić iz Dervente,sa 5,5 i Vladanka Tomić iz Teslića, sa 5 poena.Prošlogodišnja pobjednica, Milanka Tomić, završila je turnir na 4.mjestu sa 4,5 poena. Novčanu nagradu organizatora,mjesnog ŠK POŠK, dobila je i petoplasirana Jelena Gajić iz Banjaluke, a svim igračicama uručene su,povodom praznika,čokolade.

Na jednodnevnom šahovskom skupu nastupalo je 17 igračica,koje su se borile po švajcarskom sistemu u 7 kola.Šahovski klub POŠK ove godine obilježava četiri decenije postojanja,a tim povodom,prema riječima predsjednika Miroslava Popadića, biće štampana i klupska monografija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here