Direktorica i pedagogica tuzlanske Gimnazije puštene na kućno liječenje

0
259

Direktorica i pedagogica tuzlanske Gimnazije Ismet Mujezinović Alma Mujkanović i Nura Ćosićkić koje je brutalno pretukao kolega Fuad Isabegović iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli puštene su na kućno liječenje.

Mujkanović i Ćosićkić su se nalazile u Klinici za neurohirurgiju u kojoj su bile podvrgnute operativnim zahvatima nakon što ih je 16. januara ove godine pretukao kolega, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović.

Zbog poboljšanja zdrvstvenog stanja one su iz tuzlanske bolnice puštene na kućni oporavak, a još uvijek nije poznato kada će biti spremne za povratak na svoja radna mjesta, prenosi Klix.

Ovaj slučaj zgrozio je bh. javnost, a kao motiv za brutalan napad navedena je Isabegovićeva suspenzija s radnog mjesta profesora engleskog jezika.

Nedugo nakon ovog čina on je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor u kojem se još uvijek nalazi.

Prema zvaničnim informacijama iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon saznanja da mu je pripremljena suspenzija, Isabegović je ušao u kancelariju direktorice Mujkanović kojoj je čekićem, takozvanom “macolom” zadao udarce u glavu.

Potom je na hodniku zatekao pedagogicu Ćosićkić koju je, nakon što joj je zadao brutalne udarce istim čekićem u glavu, oborio na pod te nogama udarao po cijelom tijelu.

Nakon brutalnog napada žrtve su prevezene u Univerziteski klinički centar u Tuzli, a Isabegović je završio u pritvoru uz optužnicu da je počinio dvostruki pokušaj ubistva.

Inače, nakon ovog napada javno se počelo govoriti o manjkavostima obrazovnog sistema u Tuzlanskom kantonu, a prosvjetni radnici su zajedničkog stava da se u reforme pod hitno mora krenuti.

Vrijedi kazati da se Isabegović od ranije nasilnički ponašao, a pored ovog u Tužilaštvu TK se protiv njega vodi još jedan predmet zbog nanošenja teških tjelesnih povreda službenici Direkcije BH Telecoma u Tuzli koju je gađao laptopom.

(Klix)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here