ĐAJIĆ: OPRAVDANA KRIVIČNA PRIJAVA PORODICA PACIJENATA OBOLJELIH OD KOVIDA

0
365

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić smatra više nego opravdanom krivičnu prijavu, koju su protiv više lica podnijele porodice pacijenata koje se liječe od kovida.

“To što su uradili odgovorni za takozvanu aferu `kiseonik` je veliki zločin prema narodu Republike Srpske, prema zdravstvenim radnicima, a i prema nama rukovodiocima bolnica”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Đajić je naglasio da je kiseonik koji se koristi u zdravstvenim ustanovama ispravan, čist i da se primjenjuje već 40 godina.

“Dobili smo priznanje eminentnih struka i kuća. I danas imamo profesora iz Rusije koji je rekao da kod njih i ne postoji medicinski kiseonik, već samo kiseonik sa tim karakteristikama čistoće od 99,5 odsto. Čuli smo neki dan eminentnog stručnjaka iz Austrije, koja je bila i ministar zdravlja, da je to kiseonik koji se svugdje primjenjuje”, naveo je Đajić.

Đajić je naglasio da je na djelu bila prodaja i zaplašivanje naroda. “Zaplašiti svoj narod, zaplašiti pacijente i poniziti zdravstvene radnike zbog jeftinih političkih poena zločin je prema narodu Republike Srpske”, zaključio je Đajić.

Porodice pacijenata iz Republike Srpske, koji se liječe od kovida, podnijele su krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanovukovića, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, opozicionara i više NN lica, a terete ih da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa i pozivali na rušenje ustavnog uređenja.

Prijava je podnesena i protiv Jelene Trivić, Branislava Borenovića, Mirka Šarovića, Milana Radovića, Ivana Begića, Nebojše Vukanovića, Nenada Nešića, Gorana Selaka i više NN lica jer su “počinili krivična djela iz Krivičnog zakona Republike Srpske”.

Između ostalog, terete ih za svjesno lažno prijavljivanje i lažno prikazivanje činjeničnog stanja, te da su širenjem dezinformacija u javnom prostoru i jezikom mržnje izazvali paniku i strah kod stanovništva.

 

srna

PODIJELI