Đajić pozvao građane da shvate ozbiljnost situacije: Naredni dani ključni

0
209

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić rekao je da je protekla godina borbe sa virusom korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila teška, te da je pregledano oko 20.000 pacijenata, oko 5.000 ih je hospitalizovano, dok je oko 1.000 zahtijevalo terapiju kiseonikom.

Đajić kaže da niko na početku pandemije nije vjerovao da ćemo i nakon godinu dana pričati o virusu korona.

Apelovao je na sve stanovnike Republike Srpske da se “resetuju” na period od prije godinu dana i pridržavaju nošenja maski.

– Preporučujem građanima da zbog zabrinjavajuće situacije u narednih desetak dana nose maske i u svojim kućama, a pogotovo u ugostiteljskim objektima, tržnim centrima i slično, jer postoji opasnost da se virus dodatno proširi – upozorio je Đajić.

U UKC je spremno dodatnih stotinu kreveta za kovid pacijente.

– Zabrinjavajuće je što se mnogi pacijenti vraćaju na liječenje. Mnogo je veći broj mlađih pacijenata sa težom kliničkom slikom – kaže Đajić.

Naveo je da ova ustanova iza sebe ima tešku godinu mukotrpnog rada.

On je u ime zdravstvenih radnika apelovao da se građani striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera, a na kontrolne organe da kontrolišu da li se u objektima nose maske, održava fizička distanca i poštuju mjere.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here