Djeca sa Kosmeta gosti Prnjavora

0
1469

Nakon boravka u Bijeljini i Srpcu, danas je za 20-toro djece sa Kosmeta , realizovan obilazak  opštine Prnjavor i to Štivora, brvnare u Palačkovcima, “Ukrinskog raja” i Ukrajinske crkve.

“Mi smo iz Goraždevca, jednog malog mjesta kod Pećke patrijaršije, riječ je o enklavi u kojoj živi samo 700 Srba i za nas je dolazak u Republiku Srspku, posebno ova dobrodošlica i bratska toplina nešto  što nas je oduševilo”, rekla je profesorica Marina Jovanović iz Srednje škole Goraždevac.

Mladena Petrović učenica 4.razreda srednje škole rekla je da su u Bijeljini, Srpcu i danas u Prnjavoru vidjeli prelijepa mjesta, međutim najviše ih je oduševila toplina koju koju osjetili kod domaćina i naravno sloboda, koju ne mogu da osjete u enklavi u kojoj žive.

“Na inicijativu Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta, opština Prnjavor je prihvatila da bude domaćin za ovih dvadesetak srednjoškolaca, jer Srbi u RS jako dobro razumiju svoju braću na Kosovu, koji su imali kao i mi sličnu sudbinu”, rekao je Borko Lukanović predsjednik Skupštine opštine Prnjavor. On je potvrdio da će opština ove godine obezbjediti tri stipendije za djecu sa Kosova, a na ljeto bi u Prnjavor, trebalo da dođe 50-tak srednjoškolaca na ekskurziju i kako kaže, ubijeđen je da će Prnjavorčani biti dobri domaćini.

Današnji boravak kosovskih srednjoškolaca u Prnjavoru, okončan je večerom u Hotelu Siti i kratkim programom koji su za njih izveli Pjevačka grupa SKPD Prosvjeta i KUD Taras Ševčenko./R.P./

20140426_204859_LLS

PODIJELI