Dječak iz Zenice: Nisam jeo ni juče, ni prekjuče, otac mi je umro, a mama teško bolesna

0
1172

Dječak Alen iz Zenice u emisiji “Ispuni mi želju” na televiziji Hayat rekao je plačući kako ništa nije jeo “prekjuče, juče, a ni danas”.

“Držim se koliko mogu. Šta ću vam reći, kako sam. Moja mama je bolesna, ima puno bolesti. Nije dobro. Najčešće leži, pije lijekove, puna vrećica joj je lijekova. Vjerujte mi, ne možemo kraj s krajem sastavit. Dobri ljudi, komšije, nam pomognu. Tako preživljavamo. Primanja nemamo, brat povremeno nešto zaradi, kopa, ja pomažem tako da pomažem drugim ljudima pa mi nešto daju. U školi je dobro, petice, bila je sad jedna trojka, ali će se ispraviti”, rekao je u suzama.

Otac mu je umro prije 40 dana, a majka je teško bolesna. Upravo ona prijavila se u emisiju “Ispuni mi želju”. “Život je težak, djeca su gladna a nema ko da im donese ni jedan hljeb. Imam to dvoje djece, nemam nikoga drugog, ne mogu gledati djecu kako su bolesni od gladi”, kazala je. Kako navode portali, svi koji žele pomoći malenom Alenu i njegovoj porodicu mogu ga posjetiti na adresi Odmut br. 9 ili nazvati majku, Azru Fatić na broj telefona 0038762371578. (index.hr)

PODIJELI