Dječiji vrtić “Naša radost” obilježava 50. godina postojanja

0
330

Dječiji vrtić “Naša radost” Prnjavor, obilježava 50. godine postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove, a tim povodom, od danas će biti upriličene razne aktivnosti za najmlađe i njihove roditelje.

Prva manifestacija je radionica koju će održati Muzička škola “Konstantin Babić” gdje će učenici škole predstaviti muzičke instrumente našim najmlađima. Za utorak je predviđena Kestenijada, već tradicionalno druženje sa roditeljima i pečenje kestenja.

Srijeda i četvrtak će biti rezervisani za kreativni kutak, gdje će se izrađivati poklončići, koji će se prodavati po simboličnoj cijeni na Trgu srpskih boraca, a prikupljeni novac biće iskorišten za kupovinu igračaka.

Petak je planiran za jednu praktičnu vježbu, evakuaciju iz požara, gdje će se najmlađima po grupama pokazati kako se ponašati u ovakvoj situaciji.

Završna akademija povodom 50. godina vrtića biće upriličena 31. oktobra, gdje je planirano  učešće i folklornih sekcija, recitacije i recitali, a za kraj je planirano uručenje zahvalnica svima koji su učestvovali u poboljšanju vaspitno obrazovnog rada i uslova za rad u vrtiću “Naša radost” Prnjavor. Zabavna manifestacija planirana je za 31. oktobar u Domu kulture, od 19:30 časova.

Prema riječima direktora vrtića, Slobodanke Vasić, ova manifestacija će pokazati razvojni period ove ustanove od njenog osnivanja, 1973. godine do danas.

“Napomenuću da mi imamo i vrtić u Ilovi, to je jedini vrtić u prirodi, zatim smo radili na proširenju vrtića, a cilj nam je da se i dalje širimo. Trenutno imamo 218 djece, podijeljenih u osam grupa, od čega su dvije jasličke. /Marijan Popadić/ Radio Prnjavor.

PODIJELI