Djelimično vraćena električna energija u Argentini

0
723

Napajanje električnom energijom ponovo je uspostavljeno za više od milion i po ljudi u Argentini, dok je u Urugvaju saniran veći dio mreže, saopštile su kompanije za snabdijevanje električnom energijom u dvije države.

Argentinska kompanija za snabdijevanje električnom energijom “Edesur” objavila je na “Tviteru” da je veliki kvar na sistemu prouzrokovao prestanak napajanja električnom energijom na cijeloj teritoriji Argentine i Urugvaja i da je napajanje ponovo uspostavljeno za oko milion i po Argentinaca.

Urugvajska kompanija UTE saopštila je da je u Urugvaju sanirano 75 odsto mreže.

Predsjednik Argentine Maurisio Makri izjavio je da je napajanje električnom energijom ponovo uspostavljeno na 50 odsto teritorije u zemlji, nakon što je usljed kvara bez struje ostalo stanovništvo u skoro svim dijelovima Argentine i Urugvaja.

On je na “Tviteru” napisao da će vremenom ponovo biti uspostavljeno napajanju strujom za sve potrošače, javio je AP.

Argentinski mediji ranije su javili da je usljed kvara na sistemu za električno povezivanje cijelo područje Argentine i Urugvaja ostalo bez napajanja, kao i pojedini dijelovi Paragvaja i Brazila.

U pojedinim izvještajima se navodi da je bez struje ostalo i stanovništvo u pojedinim dijelovima Čilea.

Kompanija “Edesur” saopštila je da je do kvara došlo na prenosnoj tački između dvije električne centrale na sjeveroistoku Argentine.

PODIJELI