Djevojka sama odgaja petoro braće i sestara

0
522
Ova djevojka još od 17. godine samostalno podiže mlađu braću i sestre nakon što su izgubili oba roditelja od agresivne vrste raka.

Danas dvadesetjednogodišnja Samanta Rodrigez već četiri godine je roditelj svojoj mlađoj braći i sestrama koje odgaja u Orlandu na Floridi.

Samanta se samostalno brine o šesnaestogodišnjoj Milagros, petnaestogodišnjoj Brendi, dvanaestogodišnjem Majklu, devetogodišnjoj Beli i sedmogodišnjoj Destini.

– Kada su roditelji umrli imala sam 17 godina. Oni su još uvijek bili djeca i neko je morao da se brine o njima.

Njihova majka Lisa Smit 2013. godine oboljela je od agresivnog raka grlića materice, a samo tri godine nakon toga njihov otac Aleksander obolio je od limfoma i ubrzo preminuo.

Tada je Samanta ozbiljno shvatila svoju ulogu staratelja, pa ih redovno vodi u školu, kod ljekara i na sportske aktivnosti.

Ujedno im pomaže i oko domaćih zadataka, a nekako nalazi vrijeme i da studira dok ujedno radi kao konobarica kako bi izdržavala porodicu.

– Nasljedila sam mnogo snage od svoje majke. Provodila sam mnogo vremena sa njom i zato kada smo je izgubili sam znala da u svakom smislu te riječi želim da budem kao ona. – rekla je.

U vrijeme kada se majka razboljela, Samanta je napustila školu kako bi se brinula o njoj, ali na obrazovanje ipak nije zaboravila, pa je prije nekoliko godina dobila i diplomu.

– Kada sam shvatila da želim da moja braća i sestre postanu uspješni ljudi kada odrastu, shvatila sam da moram da se vratim u školu i ja im budem primjer. Jako sam srećna, oni me zapravo čine srećnom jer su moja porodica i ništa mi nije teško. – zaključila je ova hrabra djevojka u razgovoru za “ABC”.

PODIJELI