Đokić: Isključenja zbog grube povrede statuta i djelovanja mimo partije

0
538
Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da je većina članova Glavnog odbora podržala iskuljučenje iz partije Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića zbog grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.

Đokiić je poslije sjednice Glavnog odbora SP, održane u Doboju, rekao da je za isključenje Skoke, Selaka i Savanovića glasalo 56 od 62 prisutna člana.

“Time je potvrđena odluka koju sam donio prije dva dana. Morao sam da donesem takvu odluku jer nije bilo drugog načina da do sjednice Glavnog odbora spriječim bilo kakvo dalje djelovanje koje bi moglo nanijeti štetu partiji. Djelimično smo u tome uspjeli, djelimično nismo”, izjavio je Đokić novinarima.

On je istakao da će SP, bez obzira na broj poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nastaviti svoj politički život.

Đokić se za podršku odluci o isključenju zahvalio ogromnom broju članova SP i široj javnosti.

“Ostavili smo prostora da neki narodni poslanici mogu promijeniti svoj stav”, rekao je Đokić i dodao da se to ne odnosi na isključene.

Đokić je dodao da je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora bilo pokušaja usaglašavanja stavova sa Skokom, Savanovićem i Selakom, ali da su oni odbili da daju javnu izjavu, odnosno da priznaju da su grubo prekršili program i statut, te da upute izvinjenje članovima, organima i predsjedniku partije.

Maksim Skoko rekao je ranije novinarima da će uložiti žalbu na ovu odluku jer je, kako je naveo, Glavni odbor sazvan mimo Statuta partije.

On je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Sjednice Izvršnog i Glavnog odbora SP održane su u hotelu “Park” u Doboju.

srna

PODIJELI