Đoković: Želim sedmu titulu u Melburnu

0
741

Novak Đoković dao je prvu izjavu pred start nove takmičarske godine, sa jasnim ciljem – pohodom na sedmu krunu na Australijan Openu.

“Svaka godina donosi novi izazov, kako na privatnom – tako i na profesionalnom, igračkom planu. Drugačije smo osobe, svaka ćelija u telu se menja svakog novog dana. Radio sam vredno za start sezone, kao i svi ostali, kako bih dostigao željeno stanje uma i pravu formu. U Melburn sam stigao veoma uzbuđen jer ću se takmičiti”.

Novak prethodna tri dana boravi u Melburnu gdje trenira pred početak turnira, a poslije otkazivanja turnira u Abu Dabiju i Dohi navijači osvajača dvanaest najvećih turnira mogli su da odahnu.

Novak je skinuo zavoj sa desnog lakta, zbog kojeg nije igrao preko šest mjeseci, od četvrtine finala Vimbldona prošle godine, da bi samo dan kasnije stigao video zapis sa treninga na Rod Lejver Areni, uz poruku da je sve spremno za veliki povratak.

Sada, iako je djelovalo da je njegov nastup pod velikim znakom pitanja, kaže da ima isti cilj kao i uvijek – titulu.

“Stigao sam ovde kao i preostalih 127 igrača, kako bih se borio za trofej i da uživam u nadmetanju. Jedan od najvećih razloga zašto sam došao jeste taj što želim da pobedim na svakom meču i na kraju da osvojim titulu”, jasan je Novak.

Prije starta Ozi Opena, koji ćete od 15. do 28. januara, kao i što smo vas navikli, moći da pratite na našem specijalu, najbolji srpski sportista svih vremena igraće egzibicije u Kujongu i ‘Tie break tensy’, koje kreću od srijede.

(Tanjug)

PODIJELI